Ambassade en Consulaten van België in China
Home Nieuws 50 jaar diplomatieke betrekkingen België - China

50 jaar diplomatieke betrekkingen België - China

Datum: 
29 januari 2021

België - China 50 jaar

Op 25 oktober 1971 hebben België en de Volksrepubliek China diplomatieke betrekkingen aangeknoopt met als eerste Belgische Ambassadeur Jacques Groothaert.

2021 is daarom een bijzonder jaar waarin we het parcours en de ervaringen die we de voorbije 50 jaar gedeeld hebben overschouwen om tevens verwachtingsvol uit te kijken naar nieuwe opportuniteiten voor de toekomstige samenwerking  tussen onze landen.

Gedurende 50 jaar werden onze banden gekenmerkt door regelmatige contacten op het hoogste politieke niveau, door de warme vriendschap tussen onze respectievelijke inwoners, door toenemende investeringen, een groeiende handel alsook door een nauwe samenwerking op multilateraal niveau.

Onze Belgische ambassade en alle consulaten-generaal in China staan open om in het kader van deze 50ste verjaardag initiatieven van derden op te nemen en te ondersteunen. U kunt daartoe zelf voorstellen voor een evenement formuleren en ter goedkeuring indienen door gebruik te maken van het daarvoor bestemde aanvraagformulier dat u via deze link kunt terugvinden. Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd kan u  het logo zoals afgebeeld hierboven gebruiken in de communicatiemiddelen die geschikt zijn voor het evenement.

Om te worden opgenomen in de lijst van evenementen voor de "50e verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen België en China" dient u zich als externe partner te houden aan de richtlijnen die zijn opgenomen via deze link.  

Lees meer over het verhaal betreffende de 50ste verjaardag van de Chinees-Belgische diplomatieke betrekkingen

 

Beijing Shangai Guangzhou
Beijing
Kalender
Shanghai
Kalender
Guangzhou
Kalender

 

 

Hub Brussels logo Visit Flanders logo Wallonie - Bruxelles International logo Flanders Investment and Trade logo wallonia.be visitwallonia.be